+90 (532) 446 76 15

Denizli Dünya İle Rekabete Hazırlanıyor Eğitim Projesi

Bu proje T. C. Güney Ege Kalkınma Ajansı Teknik Destek programınca desteklenmiştir.

1. Eğitim Hakkında Genel Bilgi
Rekabet Odaklı Yönetici Geliştirme programı olan “Denizli Dünya İle Rekabete Hazırlanıyor Eğitim Projesi” teknik şartnameye uygun olarak 04-05-06-11-12-13 Nisan 2018 tarihlerinde DENİB üyelerine yönelik olarak başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Teknik şartnamede “Program kapsamında firmalardan katılacak olan (25 kişi) her bir katılımcı ile 45 dakikalık yapılan birebir görüşmeler ile yol haritası oluşturularak koçluk yapılması planlanmaktadır.” şartı olmasına rağmen katılımcıların çoğunun kendi işletmelerinde bu çalışmanın yapılması istekleri geri çevrilmeyerek benim için yorucu olmasına rağmen işletmelere çalışma ziyaretleri yapılarak kendilerine yol haritası bağlamında tavsiyelerde bulunulmuştur. Ayrıca, yerinde gözlemler sonucu süreç iyileştirmeye yönelik nokta eğitimleri verilmiştir.

Toplantı salonunda eğitimlerde ise teorik sunumlardan daha çok interaktif çalışmaları kapsayan, “ortak akıl” çalışmaları (fikir üretme, tartışma, örnek olaylar), test, video gösterimi ve eğitsel oyunları kapsayan uygulamalar yapılmıştır.

2. Eğitimin Amacı
Eğitime katılan şirketlerin değişim, küreselleşme ve rekabet kapsamında kurumsal yapılarının güçlendirilmesi, sürdürülebilir rekabet gücü için yönetim yaklaşımları ile stratejik analizler (PEST; Rekabet, Pazar ve SWOT) yaparak stratejik ve hedeflerle yönetim, süreç yönetimi ve süreç iyileştirilmesi, Toplam Kalite Yönetimi ve Yönetim Sistemleri, Kıyaslama; takım çalışması, Yönetim ve liderlik; insan kaynakları yönetimi; müşteri ilişkileri yönetimi gibi konular üzerinde temel farkındalık kazandırılmıştır.

3.Eğitim Programı

Yeni Dünyada Rekabet ve Yöneticilik
Sürdürülebilir Rekabet Gücü için Yönetim Yaklaşımları
Hedeflerle Yönetim
Yüksek Performans için Süreçlerle Yönetim
Etkin Ekip Yönetimi İçin İpuçları
Yönetici Olarak Ben
Lider İçin İletişim Gücü
Müşteri Odaklı Olmak Nasıl Fark yaratır
Yenilikçi Çözümler Geliştirme ve Karar Alma
Değişimi Anlamak, Yönetmek ve Öncülük Etmek
Stratejik Bakış

4.Katılımcı Sayısı
26 kişi katılmıştır.

5.Dağıtılan Ders Notları ve Yardımcı Kaynaklar
Eğitim sunumları, Duygusal Zeka ve İletişim Testleri

6.Eğitim Süresince Yöneltilen Sorular
Kurumsal yapıyı daha fazla nasıl güçlendiririz?
Nitelik personeli nasıl buluruz?
Markalaşmak için neler yapılmalı?
Veliahtların eğitimi nasıl olmalıdır?

7.Eğitimle İlgili Genel Değerlendirme:
Eğitimler akşam saatlerinde ve saat 21.30’a kadar sürmesine rağmen katılımcılar ilgili, istekli olarak düzenli eğitime katılmışlardır. Eğitim çok etkin ve verimli geçmiştir. DENİB ise muazzam bir organizasyon yapmış ve konukseverliğini göstermiştir.

İşletme ziyaretlerinde, ilgililere üretim hattı, insan kaynakları, kalite, yönetim ve organizasyon yapısı ile pazarlama ve satış ile ilgili görüş ve önerilerde bulunuldu.

Birebir görüşme yapılan katılımcılara kişisel gelişimleri, kariyer planlama ve şirketleri içerisindeki görev tanımlarına ve süreçlerine ilişkin önerilerde bulunuldu.