+90 (532) 446 76 15

Karaoğlu Ziraat Aletleri A.Ş. Yönetim Danışmanlığı Projesi

Mediha Karaoğlu İşgören olarak Karaoğlu Ziraat Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. de Genel Müdür olarak görev aldığım süre içerisinde Ağustos 2019 ‘da Aydın Sanayi Odası’nın Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi’nde eğitmen olarak gelen Sayın Dr. M. Naci Çuhacı ile tanıştık. Yaptığımız görüşmeler sonrasında kendisinden danışmanlık almaya karar verdik. Sayın Çuhacı’nın yönlendirmesiyle EBRD Danışmanlık Destek Projesi kapsamında da 8 Kasım 2019’da çalışmaya başladık. EBRD’nin kadın yönetici olduğunda vereceği %70 lik danışmanlık desteği, çalışmamızda etkili oldu.
Dr. M. Naci Çuhacı, Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma alanındaki bilgi, birikimi ve deneyimi ile firmamızı kendi şirketi gibi görerek özverili ve asker kökenli olmasından kaynaklı disiplinli çalışması ile tüm çalışanlarımıza da örnek olmuştur. Şimdiye kadar ki çalıştığı bir çok firmada olduğu gibi mevcut sorunu analiz ederek sorun alanlarını tespit etmek ve çözüm önerileri getirmek, değişim ve iyileştirme alanları için gerekli uygulama süreçlerini geliştirmek ve yürütmek, yönlendirme ve tavsiyede bulunmak, sunulan hizmetin sürdürülebilirliğini sağlamak için Karaoğlu A.Ş.’nin de kurumsallaşma sürecinde firmanın hedefleri gerçekleştirmesi hususunda elinden gelen tüm gayreti göstermiştir.

Projemiz 8 Kasım 2019- 27 Nisan 2020 tarihleri arasında tamamlanmış olup, aşağıdaki hedefler gerçekleştirilmiştir.

 Karaoğlu A.Ş.’nin misyonu, vizyonu, değer ve ilkelerinin belirlenmesi.
 Doğru işe doğru personel istihdamının %100 sağlanması.
 Çalışan memnuniyet oranında % 20 artış sağlanması.
 Görev, yetki ve sorumluluk alanlarında karmaşanın ortadan kalkması.
 Organizasyon şemasına göre kimin kime karşı raporlama yapacağının belirlenmesi.
 Tedarikten kaynaklanan gecikmelerin %100 ortadan kalkması.
 5S uygulaması (before-after) sonucu temiz bir fabrika ortamı ve depolamanın sağlanması.
 Proje bitiminden bir yıl sonra ihtiyaç duyulan kalite sertifikasyonu alınması.

Dr. M. Naci Çuhacı, çözüm odaklı proaktif yaklaşımları ve sunduğu hizmetlerle kurumsallaşma sürecindeki tüm aile şirketleri için, tüm kamu ve özel sektör kurumlarının içinde bulunduğu yoğun değişim ve gelişim sürecinde karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik; zamanında, uygulanabilir, etkili, kalıcı ve ekonomik çözümler üretmeyi temel politikası olarak benimsemiştir. Bu özellikleri sayesinde, bizim gibi birçok aile şirketine katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Kendisine katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Mediha KARAOĞLU İŞGÖREN
Genel Müdür