+90 (532) 446 76 15

İnovmak Makina San. ve Tic. A. Ş.’de Operasyonel ve Pazar Geliştirme Projesi

Şirketim İNOVMAK Makina A. Ş.’yi kurduran, kendisinin isim babalığı yaptığı ve TÜRKPATENT’ten tescilini aldığı “KaraKız” markası ile üretime teşvik eden Dr. M. Naci Çuhacı’nın yönlendirmesi ile European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)’den “Pazar performansının iyileştirilmesi/geliştirilmesi ile İş geliştirme planlarını desteklemek üzere uygun teknik (mühendislik) çözümlerin araştırılması ve belirlenmesi” konularında danışmanlık hibe desteği aldım. Proje 01 Haziran – 30 Kasım 2021 tarihleri arasını kapsamaktadır. Bu süreçte şirketimizde, Yönetim Danışmanı Dr. M. Naci Çuhacı tarafından aşağıdaki işlemler gerçekleştirilmiştir.

1. Aşama: Durum Analizi (PEST, Pazar, Rakip ve Müşteri Analizleri ile SWOT)

2. Aşama: Pazarlama ve Satış Sürecinin Geliştirilmesi
Pazarlama ve satış altyapısının oluşturularak görev tanımlarının yazılması; Pazarlama ve Satış Prosesinin yazılması; Pazarlama stratejilerinin oluşturulması; Satış Süreci Risklerinin değerlendirilmesi; Sevkiyat Talimatının yazılması; Müşteri Memnuniyeti ve Şikayeti Prosedürünün yazılması; Mevcut ve Potansiyel Müşterilerin belirlenmesi; Satış hedeflerinin belirlenmesi; Hedeflere dayalı rut planları yapılması ve Rut Raporlama sisteminin kurulması; Müşteri Şikayeti/Önerisinin takip edilmesi ve değerlendirilmesi; Müşteri Memnuniyetinin Ölçülmesi ve değerlendirilmesi; Proses, Prosedür ve Talimatlara ilişkin form, liste plan vb. hazırlanması; Marka Yönetimi ve Marka İmajı oluşturmaya yönelik faaliyetler.

3. Aşama: Pulverizatör (İlaçlama Makinası) Üretimine Başlanması
KaraKız Markası ile 400 lt bomsuz ve 600 lt turbo ilaçlama makinalarının üretim ruhsatının Tarım ve Orman Bakanlığından alınması; İnovmak A.Ş.’nin Söke’deki mevcut 386 m2 lik yerinin Üretim alanına dönüştürülmesi; Üretim için gerekli ekipman, takım ve avadanlıkların belirlenerek alınması; Müşterilere yönelik Satış Sonrası Hizmet (SSH) sistemi ve Teknik Servis Biriminin kurulması, Üretim proseslerinin yazılması; Tedarik (Satınalma) sürecinin tasarlanması, Bakım ve onarım süreçlerinin tasarlanması ve yazılarak uygulanması.

Pazarlama ve Satış ile Müşteri İlişkileri eğitimlerinin verilmesi.

İnsan Kaynakları Prosedürü, Çalışma ve Disiplin yönetmeliği ile iş analizine dayalı görev tanımlarının yazılması.

Danışmanlık, koçluk, mentorlük ve eğitimciliği ile şirketimizi kendi işyeri gibi görüp özveri ile destek veren Dr. M. Naci Çuhacı’ya çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.
6 Aralık 2021.

Mediha KARAOĞLU İŞGÖREN